martes, 2 de marzo de 2010

TERRASSES URBANES - DECORACIÓ I PLANIFICACIÓ


El primer que s’ha de tenir en compte a l’hora de dissenyar la decoració d'una terrassa, és el pensar en les nostres pròpies necessitats respecte a l’espai disponible, és a dir, quin ús tindrà la terrassa, serà menjador, zona d’estar... Un cop haguem decidit quin espai estarà destinat a les nostres activitats, organitzarem l’espai restant per a les plantes.

Segons les necessitats i l’espai, disposarem d’una taula, cadires, tauletes auxiliars..., pensant en l’estil que volem que tingui la terrassa, rústic, modern... La varietat de mobiliari és molt gran, també podem disposar d’altres elements com separadors, gelosies, tendals que configuraran l’espai més arquitectònic de la terrassa.

L’espai reservat a les plantes normalment serà reduït i cal aguditzar l’enginy per disposar les plantes de forma decorativa i que a més ens proporcioni una sensació de descans i benestar.La solució són les plantes trepadores, doncs amb poc aconseguim en gran mida l’efecte desitjat, són per tant un element importantíssim en la decoració d’una terrassa o balcó, per suposat plantades en jardineres o tests.

El volum i la forma de la planta és així mateix molt important doncs hem d’aconseguir profunditat sense amplada per evitar que ens treguin massa espai. Al peu de les trepadores podem cultivar plantes o arbustos petits de poc creixement, ja que la trepadora prendrà la major part dels nutrients i d’humitat de la terra.
Altre sol•lució consisteix en sel•leccionar plantes de creixement columnar o horitzontal, columnes retallades de boix o grèvol, pensaments, jacints, coníferes enans.A la barana com a element arquitectònic podem penjar testos, i a la base fer un esquema de plantació senzill i repetitiu, actuant com una franja a la base del balcó, i amb algunes plantes que s’adhereixin a la barana, aquesta combinació té molt d’èxit.

Per últim un consell que s’ha de tenir sempre en compte, és que cal combinar l’element vegetal amb l’arquitectònic de manera que cap dels dos sigui predominant, cal que es combinin, que l’element arquitectònic no quedi mai ocult per la vegetació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario